Tündéri sorozat, egy tündéri királyságról és egy interaktív játszóház...


Kalandos küldetéssel, családi programmal és vetélkedő sorozattal indult az október a művelődési központban.
Egy mesebeli történet kelt életre, miszerint Eszti és Guszti a tündérmanók királya és királynője hosszú titokzatos létük után a tündérek tanácsának döntése alapján felfedték házikójukat az emberek előtt.

Szombaton egy interaktív játszóház keretében varázspálcákat és tündérfákat készítettek a gyerekek és felnőttek egyaránt. Csillámporos, pillangós, virágos, szalagokkal díszített remekművek láttak napvilágot, a kicsik és nagyok fantáziájának semmi sem szabott határt.

A gyöngyből készült varázsfák kacskaringós ágait szorgosan fűzték az apró kezek, miközben titokban mindenki arra várt, mikor érkezik el a pillanat, hogy felfedjük a titkos rejtekhelyet és egy versike alapján megtaláljuk a tündérházat.

A szorgos munka végeztével útjára indult a keresés, és hamarosan meg is találtuk a házikót egy nyírfa lecsüngő ágai alatt megbújva, mellette egy postaládát, melyben az első megoldásra váró feladat lapult.

Egy természetismereti totó volt a ládikában, amit mindenki hazavihetett, aki részt szeretne venni az egy éven át tartó játéksorozatban, mert nem csak októberben, hanem havonta egy-egy újabb házikó és feladat vár majd azokra a gyerekekre, akik szeretik a játékos feladatokat és szívesen kézműveskednek.

Szeretettel várunk hát mindenkit, aki kalandot és játékot keres. Tartsatok velünk, és figyeljétek az aktuális tündéri híreket.

Bak Viktorné