Tabódy emlékkiállítás


Kedves Bicskeiek!

Az idei esztendőben immáron 100 éve, 1921. április 21-én született Vitéz Fekésházi és Tabódi Tabódy István vezérőrnagy, bicskei plébános, kanonok, Bicske díszpolgára, a Máltai Lovagrend tagja. A mi Tabódy atyánk.
Születésének e kerek évfordulója alkalmából Bicske Város Önkormányzata és a BEMKK Petőfi Művelődési Központ emlékkiállítást szervez, ehhez kérjük az Önök segítségét.

Az atyával kapcsolatos emléktárgyakat, fényképeket, leírt személyes történeteket gyűjtünk, melyeket az emlékkiállításon bemutathatunk minden bicskeinek.

A felajánlott kiállítási darabokat igény esetén visszaszolgáltatjuk a kiállítás végén, de amennyiben lehetséges, szeretnénk megtartani, hogy a későbbiek folyamán egy állandó, Tabódy emlékszoba részét képezzék.

Állítsunk együtt emléket Tabódy atyának, néhai nagy formátumú plébánosunknak, kinek érdemei a bicskei köz- és vallási életben elévülhetetlenek.

A felajánlásokat február 1-től gyűjtjük a művelődési központban, melynek ajtaján a zárvatartás idejére egy csengőt helyeztünk el.

További információ a művelődési központban Farkas Bernadettnél, a farkas.bernadett@bicskemuvhaz.hu e-mail címen vagy a 0622/951-299, 0620/430-7770 telefonszámokon érhető el.

Köszönettel,