Itt a farsang!


Elmúlt vízkereszt, leszedtük a karácsonyfát, elcsomagoltuk a díszeket és az utolsó tűlevél kisöprésével megérkezett a farsang.

Idén sem múlhat el a farsangi szezon programok nélkül, még ha ezt félig-meddig otthonról kell is megoldanunk. Van néhány ötletünk, farsangoljatok velünk otthonról!

 

Arcfestő parádé

Készítsetek otthon magatoknak, egymásnak, testvérnek, anyának arcfestést, fotózzátok le és küldjétek be nekünk! Minél ijesztőbb, viccesebb, kreatívabb, annál jobb.

 

Javaslataink:

Rémisztő család
Szörnyűek vagyunk: én és a barátaim
Találd ki, hogy ki vagyok!
Állati jól nézünk ki

Természetesen nem kötelező kategóriába préselődni, szárnyaljanak a színek, a minták és a jókedv!
A képeket január 12-től január 30-ig várjuk az ittafarsang.muvhaz@gmail.com e-mail címre.

 

Jöjjön a tavasz, vesszen a tél, égjen a télbanya!

Hagyományos, télűző játszóházunkat kissé átformáljuk. Idén mi, a művelődési központ dolgozói készítünk nektek egy nagy télbanyát és azt szeretnénk, ha vele együtt nem csak a tél, hanem minden gondunk elégne, eltűnne. A télbanyát kitesszük a kapunkba és arra kérünk Titeket, hogy azokat a dolgokat, amik bántanak Titeket és szabadulni szeretnétek tőle, írjátok fel egy cetlire és tűzzétek fel a télbanyára.

Február 14-ig tűzhetitek fel a cetliket, a banya pedig másnap tűzre kerül, amit videón követhettek a Facebook-oldalunkon.

A télbanyát Ti is elkészíthetitek és elégethetitek a rossz dolgokkal együtt otthon, szülői segítséggel is. Ehhez segítséget nyújtunk a facebook oldalunkon. Az elkészült bábok fotót és/vagy a télűzésről szóló videókat február 17-ig várjuk a telbanya@gmail.com oldalra.