Zánka az én táborom


Most vagyok itt utoljára a barátaimmal és Éva néni társaságában. Nagyon szeretem ezt a helyet és minden évben várom, hogy visszatérhessek a „második otthonomba”.

Hiányozni fog a gyülekezőnél való várakozás, majd a lassúcska megérkezés…, a faház kulcsainak lestoppolása. Emlékszem a miénk mindig a 7-es faház volt.

Hiányozni fog az ablak alatti kis ágyacskám is, amikor a barátnőm reggel nagy lendülettel kel fel az emeletes ágyon és mindenki a koppanásra ébred fel. A reggel hétkor megszólaló reggeli ébresztő dal, és az is, amikor pizsiben „rohanunk” tornázni. A harangszó, amely felcsendül, amikor éppen mosakszunk és azt se tudjuk, hogy most menjünk vagy öltözzünk. Az ebédlőnél való sorban állás korgó hassal, a finom vacsora, ebéd és reggeli. A kockavaj, amihez külön technika kell a felkenéséhez.

A helyi élelmiszerboltban való vásárlás, amire úgy dobjuk össze a pénzt, hogy este legyen nasink. A Balaton partján való ökörködés, sült krumpli és pizza evés. A jégkrém falatozása a strandlepedőn napszemüvegben. A vízben való pancsolás, fulladozás. A partról való hazatérés a táborba, dombon fölfelé. A zenék hallgatása bluetooth hangszórón.

A sok rajzolás különböző technikákkal. A folyamatos sportvetélkedők. A szobák, faházak takarítása és értékelése. A papucsok a teraszon és a lépcsőn, amiben akkorát lehet esni. A korláton száradó strandtörülközők. A színpadi előadások, ahol mindenki megmutathatja ki mit tud és a közönség önfeledt nevetése. A videósok felvételei, amiket záróeste levetítettek és mindig érdekesek és viccesek.

Az éjszakai papír csillag keresés, vagy a bátorság próba, az elemlámpával megfejtett rejtvények. A csillagok bámulása a Balaton partján. Az a sok kirándulás, hajókázás és sétálás. A zuhanyzásra váró sor. Az a pillanat amikor kinyitom a szekrényt és a többiek ruhája, vagy éppen a hajszárítója a fejemre zúdul. Az este bekopogó felnőttek „Halkabban” felszólítása. A kavicson lépkedő gyerekek, akik csak a mosdóba indultak, de mi nyolcan lesünk ki az ablakon, hogy szellem mászkál-e odakint?

Hiányozni fogsz Zánka! Hiányozni fog Éva néni és Zoli bácsi és a többi kedves felnőtt.

Viszlát Zánka, ég veled!

2017. július 14-21.

Marton Boglárka