A világon minden pénzbe kerül?


Április 3-án véget ért a Művelődési Központ Törpikék és Mesevarázs Bérletsorozatának 2016/2017-es évada, a Szabad Ötletek Színházának Húsvét című előadásával.

A rendhagyó előadáson az ovisok és kisiskolások a pénz fogalmával, értékével ismerkedhettek meg egy erdő lakóinak szemszögéből.

Benő, a nyúl ebben az évben úgy döntött, hogy csak pénzért adja át oda szépen festett húsvéti tojásait az erdőlakóknak, hiszen miért dolgozna ingyen, amikor szeretne egy rollert, ami nagyon sok pénzbe kerül!
Az új szabályt az erdő lakói tudomásul vették, törvénybe is foglalták, hogy mindenkire érvényes legyen. Az elégedett Nyúl Benő azzal azonban nem számolt, hogy az új törvény miatt tyúkanyó sem adhatja neki ingyen a tojásokat, a mókus sem a festéket és Szepi sem adhatja kölcsön Benőnek a rollerét csak úgy, szívességből. Sőt, az új rendből kiindulva a világon semmi sincs és nem is lehet ingyen, aki önzetlen kíván lenni, az törvényt sért és börtönbe kerül.

Benő nagyon megijed, hiszen nem akarta ő, hogy így elfajuljanak a dolgok az erdőben, sőt, legszívesebben újra ingyen, ajándékba adná a hímes tojásait, de már késő bánat, a törvény, az törvény.

Szerencsére végül minden jól végződött, hiszen az erdőlakók a szigorú törvénnyel csak megleckéztetni akarták Benőt, ami sikerült is. Benő úgy megijedt, hogy soha többé nem kért pénzt a húsvéti tojásokért.

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy ebben az évadban is nagyon sok ovis és iskolás érkezett bérletes előadásainkra Bicskéről és a környező településekről egyaránt.

Találkozzunk a 2017/2018-as évadban is!

Farkas Bernadett