Világokon át – 15 éves jubileumi hastánc gála show


2018. december 9-én vasárnap vette kezdetét az Arabesque Dance Hastánc Gála Show. Sokszínű és változatos orientális produkciókkal várták a közönséget.

A hastánc eredete visszavezethető az ókori keleti világba. Az ókori Egyiptomban és a sumérok földjén már találtak olyan tárgyakat, eszközöket, amelyek táncosokat ábrázoltak. Ezekben a korai civilizációkban a táncot elsősorban szakrális szertartások során adták elő, így ez a rituális kifejezésforma a szent tánc szerepét töltötte be. Ezek a táncok istenekhez szóltak, imaként vagy hálaadásként, áldást vagy gyógyulást kérve. Ugyanakkor az egyik legjelentősebb funkciója volt a nő felkészítése a gyermekszülésre, így a tánc a szakrális szerep mellett a mindennapi életben a termékenységhez kötődött.

Az idei gála megint sokszínűre sikeredett, rengeteg vendég fellépő érkezett köztük Hahn Celesztina, Malova Vivien, Mahasti & Balage, Szegedi Anita Sunayna, Sharyam Dance Universe és a Cellidance Hastánciskola.
Az Arabesque Dance idén is kitett magáért, nagyon sokszínű és érdekes produkciókkal álltak elő. Nagycsoportos, kiscsoportos táncokkal, illetve duókkal és szólókkal álltak ki a színpadra. Látható volt az előadások között kivilágított ízisz fátylas produkció, színes legyező fátyolos koreográfia, tangó orientális stílusú tánc illetve nem utolsó sorban hernyóselyem fátyolos produkció is. Könczöl Szilviának táncosai rengeteget segítettek a szervezésben, készülődésben, a vendég táncosok fogadásában és ajándékaiban is. Szilvi a betegsége miatt ebben az évben néhány más hastáncoktató segítségét kérte, hogy tanítványainak kedve és tánc iránti szeretete ne hagyjon alább.

Kun Zoltán minden évben nagy segítség az Arabesque Dance csapatának, a hangosítás, a színpadi fények mind-mind annyira látványossá teszik a táncosok előadását, hogy az minden évben elvarázsolja a közönséget.

Minden kedves érdeklődőt várnak szeretettel a jövő évi hastánc gálájukra!

Horváth Zsófia