Vers-, próza és mesemondók találkozója


19. alkalommal rendeztük meg Ülj le közénk és regélj! című vers- próza és mesemondó találkozónkat a Költészet Napja alkalmából a Művelődési Központban.

Örvendetesen sok, évről-évre több kis előadó nevez a találkozóra, idén 14 óvodás, 21 alsó tagozatos iskolás és 19 felső tagozatos vett részt a találkozón.

Találkozónk – ahogy neve is sejteti – nem verseny; nem megmérettetésnek szánjuk, hanem az irodalomkedvelő kicsik és fiatalok összejövetelének, ahol nincsenek győztesek, vesztesek, helyezettek, csak mesék és versek a magunk és egymás örömére.

Zsűrielnökünk, Schmidt Magda szokása szerint egyenként értékelte a produkciókat, szakértő tanácsokkal, építő kritikával látta el a fellépőket, mindenkihez volt néhány kedves, biztató szava.

Örömmel nyugtáztuk, hogy a találkozóról mosolygó arccal távozó gyermeket, szülőket és felkészítő pedagógusokat láthattunk, ezúton is szeretnénk megköszönni a felkészítő pedagógusok munkáját is, bízunk benne, hogy jövőre, a jubileumi 20-ik Ülj le közénk és regélj! - en legalább ennyi résztvevővel találkozunk és köztük sok-sok ismerős arccal is.