VADÁSZATI KIÁLLÍTÁS a Sajgó Völgye Vadásztársaság rendezésében


Május 16-án, szerdán 18.00 órakor Dr. Bertóti Béla (50 éve vadász, Mócsy-díjas és Széchenyi Viktor-díjas állatorvos) nyitja meg a 37. Bicskei Napok alkalmával is megtekinthető trófeagyűjtemény kiállítást a Művelődési Központban. A rendezvényen Dr. Székely István, a Sajgó Völgye Vadásztársaság elnöke mondja el ünnepi köszöntőjét.

A Sajgó-völgyi Vadásztársaságot, amely alig 17 tagot számlál, 1990-ben alakították meg a Mány környéki 2600 hektáron. A vadászok a minőségi állomány kialakítása és megtartása érdekében, a túlszaporodás és a kevés élőhely védelmére is űzik ősi kötelességüket ezen a területen. Megválasztott elnöküket, a budapesti Székely Istvánt, tiszteletbeli mányivá fogadták.

Bárányos József bicskei iskolaigazgató trófeája, a 8,5 kilogrammos szarvasagancs a gyűjtemény egyik legszebb darabja. A vadászok többnyire maguk készítik ki, és teszik látványossá szakszerűen a meglőtt vadak trófeáit.

Gyermekeknek és felnőtteknek is egyaránt érdemes megnézniük ezt a különleges, testközeli tárlatot! Nagy élmény, vad élmény, ne hagyják ki!

A kiállítás délelőttönként tárlatvezetéssel is látogatható. A tárlatvezetésekre előzetes bejelentkezés szükséges! A gyűjtemény május 23-ig látogatható.