Újévi jótékonysági koncert


Bicske Város Önkormányzata és a Művelődési Központ közös szervezésében újévi koncertre hívtuk a bicskeieket, a zenét kedvelő fiatalokat és idősebbeket a Fiatalok Házába. Városunkban hagyomány már, hogy ünnepi műsorral kezdődik az újesztendő, több éve pedig jótékonysági célokat is szolgálunk vele. Kedves vendégeink is partnerek ebben, hiszen minden évben szép összeg gyűlik össze támogatásra a közönség soraiból.

A program nyitányaként Pálffy Károly Bicske város polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd értékelte az elmúlt év eseményeit, felvázolta a jövő év tennivalóit.

Az idei rendezvényre művészeink a népzene világából érkeztek. A Magyarhang zenekar tíz éve alakult, azóta koncerteznek rendszeresen azzal a céllal, hogy megismertessék a közönséggel a Kárpát-medence autentikus népzenei hagyományát, gazdagságát, sokoldalúságát. Külföldi folklór fesztiválokon is nagy sikerrel szerepeltek, Bukovinától Kínán át Nyugat-, és Észak- Európáig. Az együttest 3 testvér alapította Mészáros Erzsébet népi hegedűművész, Mészáros Vince brácsaművész és Mészáros Mátyás a zenekar bőgőse. Énekesük Konkoly Csenge népi ének előadóművész. Az együttes műsora méltó köszöntése volt az 2018-as évnek. A zenészek, és énekesük elkápráztatták a közönséget különleges muzsikájukkal, csodálatos hangjukkal. A közönség vastapssal jutalmazta az előadást. Az est befejezéseként a koccintás sem maradhatott el.

Az est fő támogatója Bicske Város Önkormányzata 300.000 Ft-tal, a Szerencsejáték Zrt. 500.000 Ft-tal járult hozzá e nemes célhoz. A rendezvényen befolyt összeget 2 beteg kisgyermek és egy veseátültetésen átesett 3 gyermekes édesapa és családjaik megsegítésére kívánják fordítani. A koncert folyamán a közönségnek lehetősége volt támogatói jegyek vásárlására, valamint felajánlásaikat adománygyűjtő ládában is elhelyezhették. A koncerten 180.000 Ft adomány gyűlt össze, reméljük, az összeg hozzásegít a betegek gyógyulásához.

Sikerekben gazdag boldog új évet kívánva, szeretettel várjuk kedves vendégeinket ebben az évben is programjainkra!

Kiss Irén