Thália bérlet évadzáró


Szombaton láthatták kedves nézőink Thália bérletsorozatunk 2017/2018-as évadának záró előadását az Anconai szerelmesek 2. részét. A zenés komédiát a Magyarock Dalszínház hozta el hozzánk.

Az esti színházhangulatot a díszlet gondos előkészítése előzte meg: a komoly, kétszintes Balaton parti üdülő megjelenítése aprólékos, egész napos munka eredménye.

Az est folyamán a ’70-es, ’80-as évek világslágerei szólaltak meg magyar köntösben, a darab cselekményéhez íródott szöveggel. A dalokat komoly koreográfiával kidolgozott tánc kísérte. A szerelmi szálak – hiszen több is volt – folyamatosan változtak, az ifjak lángja fel-fellobbant, aztán bánatba fordult. Ennél már csak a családi kötelékek kibogozása ment nehezebben, hiszen húsz éve nem látott szülők és gyerekeik találkoztak, majd találtak egymásra. Sőt, titkos családi szálak kerültek napfényre, ezáltal új testvéri kapcsolatok születtek. Az események egymást követték, nem unatkozott a nézőtér, egy-egy dalt még vastapssal is megjutalmaztak.

Nem mindennapi finálé tárult elénk, a szereplők párban kis duettekkel búcsúztak ezzel is mintegy emelve az este hangulatát.

Az évad során a szerelemé, az emberi kapcsolatoké, sorsoké volt a főszerep. De hát mi más is lehetne, hisz a boldogság keresése alapvető emberi cél, kimondva és kimondatlanul is. A könnyed darabok mellett találkoztunk komolyabb hangvételűekkel is, de a nevetés sem maradhatott el. Több mint kétszáz bérletesünk és színházlátogatónk együtt izgulta, nevette, tapsolta végig darabjainkat. Reméljük, jól érezték magukat nálunk!
Találkozzunk a 2018/2019-es színházi évadban is a Művelődési Központban!

Bukó Borbála