THÁLIA BÉRLET 2015/2016A programok letölthető pdf formátumban

 

2015. november 7.

Sziget Színház

Táncdalfesztivál
ANNO

(zenés nosztalgia)

Szereplők:
Pintér Tibor
Békefi Viktória
Szabó Dorottya
Lőrincz Andrea
Mohácsi Márk
Balogh Máté
Rosta Claudia
valamint a Szigetszentmiklósi
Sziget Színház tánckara
és a NapÁrnyék társulat

Azt est kellemes kikapcsolódást nyújthat mindazoknak, akik szeretnek nosztalgiázni és örömmel idézik fel a múlt század második felének nagy slágereit.
A „Táncdalfesztivál anno” során a 60-as, 70-es évek táncdalfesztiváljainak legismertebb dalai hangzanak fel, így többek között Koós János, Szécsi Pál, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta, Cserháti Zsuzsa, Koncz Zsuzsa, Aradszky László, az Illés, a Metro, a Hungária együttes döntőbe jutott dalait hallgathatja ismét a közönség.

A dalokat itt is zsűri értékeli:
a közönség soraiból kikerült ítészek döntenek.

Rendezte: Pintér Tibor


2015. december

Magyarock Dalszínház

Müller Péter – Tolcsvay László – Bródy János
Doktor Herz

(musical)

Mi is történik, ha egy tisztességes koponya nem eladó egy diktatórikus nagyhatalom számára? Akkor jön a fenyegetés, a zsarolás, a megsemmisítés. Ez az alapkonfliktusa a Doktor Herz című musicalnek.

Ki ez a Doktor Herz? Beszél a neve. Doktor, azaz Tudós, és Herz, azaz Szív. Olyan elme tehát, aki csak jóra akarja használni és használtatni zseniális találmányát, a WIM-et, amely arra alkalmas, hogy megelevenítse az emlékezetünkben, sőt a képzeletünkben létező személyeket, akik - Doktor Herz véleménye szerint - valóságosan is léteznek, csupán egy másik dimenzióban.

Megidézhetjük hát akár gyermekkorunk kedvenc hőseit - Nemo kapitányt vagy Winnetout -  akik csak az írói képzeletben léteztek, de valóságos történelmi személyeket - Einsteint vagy Gandhit is - és egy korosodó nő - például - megtestesülni láthatja sosemvolt szerelmét, a szép tengerésztisztet.

Rendezte: Vizeli Csaba


2016. január

Kőrúti Színház

Tabi László
Spanyolul tudni kell

(zenés nosztalgia-vígjáték a 70-es évekből)

Szereplők:
Viola - Vándor Éva
Amadeo -Tahi-Tóth László
Diego - Pusztaszeri Kornél
Margó - Placskó Emese
Pablo - Oroszi Tamás
Zapata - Lipták Péter
Serrano - Pecsenyiczky Balázs
Marcsa - Lehel Kata
Bokodi - Raczkó Tamás

Recsegő, koszos rádióhang… Aztán a nemzet legendás színészeinek hangján… „Ha okos, szép is lehet… Fabulon!” „Csókolom! Ági van? Ági: szűrt gyümölcslé…” Egy erotikus női hang búg: „Én tudom, mitől döglik a légy! Kemotox!”

Ekkor már a nézőtér fele hangosan nevet, és mire jön az „Ez a Jóska, ez a Gyurka, ez meg itt a véres hurka…” a fiatalabb korosztály is érzi, időutazás várható. Mindenki átlibben a sárgás tónusú, pödrött szélű fotók, a trapéznadrág, és a zimmer frei-ek világába, lassan billen a fény, megtelik élettel a színpad.

Rendezte: Galambos Zoltán


2016. március

Körúti Színház

Colin Higgins
Maude és Harold

(színmű)

Szereplők:

Maude- Esztergályos Cecília
Harold-Lipták Péter

Vannak az álompárok - és vannak olyanok, akikről álmunkban sem gondolnánk, hogy egymásba szeretnek. Például egy fiatal fiú és egy idős nő - Harold és Maude. Mert a szerelemben nincsenek szabályok.

Harold még nem élt - de már meghalt néhányszor. Kreativitását és életerejét egyetlen dologra használja: újabb és újabb öngyilkossági módokat dolgoz ki. Pihenésképpen – a mamája szervezte randik helyett – idegenek temetésére jár. De csak addig, míg be nem zúdul az életébe Maude, akinek annyit jelentenek a szabályok és a szokások, mint egy tornádónak a városrendezési alapelvek. És a fiú felfedezi, hogy az élet színes, szagos, szélesvásznú, feltéve, ha nem sajnálja az energiát arra, hogy kiélvezzen minden percet.
Bár Maude-nak van születésnapja, az igazi ajándékot mégis Harold kapja: a saját életét.

Fordította: Tolnay Klári