Szerencsés flótások


25 év, egy negyed évszázad minden ember életében, karrierjében jelentős. Egy pedagóguséban pedig különösen, hiszen negyed százada kerülnek ki a keze alól a rábízott gyermekek, indulnak az életbe különféle tudással felvértezve, amely valamilyen módon mindenképpen meghatározza későbbi, felnőtt életüket.

Szombat délután került sor Grósz Mónika, a Prelúdium Alapfokú Zeneművészeti Iskola fuvolatanára pedagógusi pályájának 25 éves jubileumi koncertjére. Dugig megtelt a Fiatalok Háza erre az alkalomra, jöttek jelenlegi és egykori tanítványok, tanárok, mentorok, családtagok, barátok.
Hallhattunk egyéni, páros és csoportos produkciókat, klasszikust, nehezet, könnyebbet, modernet, mindent, ami csak megszólalhat a fuvola gyönyörű hangján és kísérőhangszereken.

Megható, kedves, családias, mégis nagyszabású ünnepséget láthattunk, hallhattunk, egy szép, elhivatott, sikeres pedagógiai pályát ismerhettünk meg.

A nyitó és záró mű Wolf Péter: Szerencsé flótás-a volt. Ennél jobban semmi sem foglalhatja össze az est tapasztalatait: szerencsés flótás az, aki része lehetett koncertnek fellépőként és hallgatóként egyaránt.

Farkas Bernadett