Rajzfilmünnep Bicskén!


2017. november 4-én, szombaton egész délelőtt a gyermekeké a főszerep! Rajzfilmvetítésre hívjuk az óvodás és az iskolás gyermekes családokat a Fiatalok Házába. A mese-délelőttön egy magyar rajzfilmet és egy francia-dán kalandos mesefilmet izgulhatnak végig a gyerekek.

9 órakor Egy kupac kufli mindennapjaiba nyerhetnek betekintést az ovisok. De mik azok a kuflik? A kicsik megismerhetik a hét kuflit, akik se nem kukacok se nem kiflik. Az Elhagyatott Rét közepén élnek, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és... Na, szóval mindegyikük más és más. A Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesefilm különösen humoros történetei a kisebbeknek, a nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is jó szórakozást ígérnek!

11 órakor a Messzi észak című kalandos mesét tekinthetik meg a 6 év felettiek. A kézzel rajzolt rajzfilm a 19. századvégi Oroszországban játszódik. A fiatal arisztokrata lány, Szása a messzi északról álmodozik, miközben felfedező nagyapját várja haza legutóbbi, északi-sarki expedíciójáról. Szása is felfedező szeretne lenni, de szülei nem nézik jó szemmel a terveit: lányukat mielőbb férjhez akarják adni; már a vőlegényt is kiszemelték. Szása fellázad, és elhatározza, hogy felkutatja nagyapját a messzi északon.

A vetítések között Egy kupac kufli játékos foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek.

A részvétel ingyenes, töltsünk el közösen egy mesés délelőttöt!

Várunk szeretettel mindenkit!