Moziest a sci-fi világában


Legutóbbi vetítésünkön a Bosszúállók - Végtelen háború című filmet tekinthettük meg, amiben a „Marvel univerzum” legrejtelmesebb részeibe kalandozhattunk el és rengeteg szuperhőssel találkozhattunk. A képregény rajongók örömére az összes híres szereplő fellelhető volt a film alatt. Köztük Thor, Vasember, Fekete párduc vagy Űrlord. Persze a rosszak sem maradhatnak le, a legfőbb gonosz Thanos, aki az univerzum felének elpusztításával fenyeget.

A film egy rendkívül látványos és fordulatos történetet kínál a nézőknek, de elsősorban az idősebbeknek. Véleményem szerint ez nem egy gyerekfilm, de ez az utóbbi Bosszúállók mozikról is elmondható.

Néhány dologban eltért a megszokottól és átírta a szabályokat. A legszembetűnőbb a „happy end” hiánya volt.

Alkotói szempontból én azt véltem felfedezni, hogy a rendezők mindent beleadtak a történetbe, de a befejezést már nem készítették el megfelelően. A film elejétől a közepéig minden érthető volt, de utána túlságosan felgyorsultak az események és követhetetlenné vált a befejezés. Mindezek ellenére a közönség élvezte a vetítést és boldogan vitatták meg kérdéseiket a film után egymással.

A vetítés helyszíne végül a viharjelzésre való tekintettel nem a Bicske Szíve park volt, hanem a Művelődési Központ. Persze a pattogatott kukorica itt sem maradhatott el, bár a csillagok fényét és a szabad levegő illatát nem lehet helyettesíteni semmivel, így is egy szuper moziélményt kaptak az idelátogatók.

Kun Gergő