Megújult a Petőfi Művelődési Központ


A Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár bruttó 100 millió Ft támogatást nyert el a Petőfi Művelődési Központ belső felújítására és infrastrukturális fejlesztésére.

A Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár „A BEMKK Petőfi Művelődési Központ infrastrukturális fejlesztése, és a helyi és térségi amatőr színjátszás fellendítése” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00661 számú projektje a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, bruttó 100 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A fejlesztés eredményeként a belső felújítás mellett megvalósult 250 db nézőtéri szék és a hang-fénytechnika, valamint az elektromos hálózat modernizációja is.

A beruházásnak köszönhetően megújultak a Bicske, Kossuth tér 20. szám alatt található Petőfi Művelődési Központ belső terei, így sor került a hidegburkolatok cseréjére, felújítására, a falak festésére, valamint az épület minden helyisége új nyílászárót kapott.

A projekt célja az épület modernizációja mellett, hogy megteremtse a helyszínt és lehetőséget a helyi, valamint térségi amatőr színjátszás fellendítésére, új művelődő közösségek létrejöttére, és a meglévő csoportok minél magasabb szintű kiszolgálására.

Ennek érdekében a Művelődési Központ a jövőben amatőr színjátszó találkozót szervez, melyre szeretettel várja a térségben működő általános iskolák, valamint a gimnáziumok színjátszó csoportjaikat.

További információ kérhető:
Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár
Tel.: 06-20/430-77-70
e-mail: bicspmk@bicskemuvhaz.hu
info@bicskemuvhaz.hu