Mazsola és Tádé


Ősszel láthatták intézményünkben a Mesebérlet 2018/2019-es évadának első két előadásait, A kis Hagymafiú története című marionett-bábos előadást és a Csipkerózsika című táncmesét. A soron következő előadást a Mazsola és Tádé zenés bábjátékot 2019. január 28-án, hétfőn 10.00 és 14.30 órától tekinthetik meg.

A Mazsola és Tádé magyar televíziós bábfilm sorozat, melynek a Mazsola a folytatása. A sorozat 1969-től 1973-ig készült. Bálint Ágnes írónő meséjén több nemzedék nőtt fel. Mazsola egy szeretetre méltó kismalac, akit a gazdája elkergetett, mert azt mondta, hogy olyan kicsi, mint egy mazsola és nem lesz belőle tisztességes disznó. Tádé megsajnálta, felajánlotta Mazsolának maradjon nála, mert mindig egyedül van, és sokat unatkozik.

Mazsola éppúgy, mint a gyerekek, duzzogva és féltékenykedve figyeli, hogy Manócska megosztja szeretetét közte, és az új jövevény között. Azután éppúgy, mint a gyerekek, megszereti kistestvérét, és megérti, hogy Manócska semmivel sem szereti őt kevésbé, mint akkor, amikor ő volt az egyetlenke.

A gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek számára nincs is annál nagyobb csoda, mint mikor egy báb életre kel, és kalandjaival elvarázsol.

A délelőtti előadásra a Törpikék, a délutánira a Mesevarázs bérlet érvényes.
Szóló jegyek 800 Ft-os áron a délutáni előadásra vásárolhatók.

Várunk minden kedves érdeklődőt sok-sok szeretettel!

Horváth Zsófia