Maskarások, bolondok - Farsangi játszóház a Fiatalok Házában


A Művelődési Központ farsangi játszóházba hívott kicsiket és nagyokat február 10-én délután, a Fiatalok Házába. A programot a Kultúrházak éjjel-nappal, országos rendezvénysorozathoz csatlakozva valósítottuk meg.

A farsang évenként ismétlődő, változó ideig tartó időszak, amely évszázadok óta az evés, ivás, mulatozás, lakodalmak, disznótorok, jelmezes felvonulások szezonja. Az elmúlt években is szép számmal látogatták farsangi, télűző, tavaszköszöntő rendezvényeinket a gyerekek és szüleik.

Ebben az évben Maskarások, bolondok címmel hirdettünk farsangi játszóházat, ahol a gyerekek maszkokat, álarcokat, mozgatható bohócot készítettek. Habár az iskolákban is ezen a napon farsangoltak a gyerekek, nagy örömünkre a mi rendezvényünkön is szép számmal jelentek meg

gyerekek és szüleik. Kellemes zene mellett a kézműves foglalkozáson elkészültek az álarcok: nyuszi, mackó, kutya és cica mellett búsómaszk is készült, majd a jelmezek felvonulása következett. Gyönyörű tündérkisasszonyt, pillangót, nindzsát, pókembert, katicabogarat csodálhattunk meg, mindenki remekül szórakozott. Énekekkel, tánccal, tavaszköszöntő versekkel, bohóckodással vidám hangulatban töltöttük el a péntek délutánt, no és a farsang nem farsang fánk nélkül! A program végén finom porcukorral meghintett fánkot ettünk ribizli lekvárral, hogy pótoljuk a nagy munkában és felvonulásban elveszített energiát. A játszóházat Nagy Györgyné Ági néni és jómagam, Ike néni vezettük.

Várunk minden játékos kedvű, ügyeskedni vágyó kis- és nagy gyereket és szüleiket a legközelebbi, történelmi játszóházunkba március 11-én, szombaton 10 órától, amikor viaszpecsétet, gyöngykokárdát, huszárdobot és még sok minden mást készítünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.