Magyar népviseletek és népi hímzések - Kiállításmegnyitó


A Művelődési Központ Népi Díszítőművészek Szakkörének Magyar népviseletek és népi hímzések című népművészeti kiállítását ajánljuk a kedves érdeklődők figyelmébe! A sokrétű magyar népművészet hagyománymegőrzésének fontos része, hogy a mai kor is alaposan megismerje népviseleti értékeinket, s egyben megőrizze és továbbadja gazdag díszítőművészetünk tradícióját.

A kiállításon megismerkedhetnek dr. Bertóti Béláné, Farkas Istvánné, Jely Lászlóné, Szebényi Zsoltné és Szolnoki Józsefné népművészeti munkáival, gyönyörű hímzéseivel és egyedi díszítő technikáival. A kiállítást Szebényi Zsoltné szakkörvezető nyitja meg, a pátyi apróságok pedig dalokkal, versekkel és játékokkal színesítik a programot.

A Páty Faluközösségért Alapítvány szeretettel meghívja Önt és kedves családját, barátait a kiállítás megtekintésére a pátyi Közösségi Házba! (Páty, Rákóczi u. 13.)

A tárlat megtekinthető október 1-ig szombaton és vasárnap 15-17 óráig. Csoportoknak más napokon is elérhető a kiállítás, melyet a +36-30-680-2448 és a 0620-23-344-271 telefonszámon tudnak egyeztetni.

Nagy Beáta