A magyar film napja!


A Sátán fattya című film vetítése a Fiatalok Házában

Április 30-án a magyar film napját ünnepeljük országszerte. Ennek apropójából közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítést szervezünk 18.30-kor a Fiatalok Házában.

A film Nagy Zoltán Mihály azonos című kisregényén alapul, mely a ’40-es évek egyik nagy tragédiáját, a sztálini lágerek embertelenségét mutatja be egy kárpátaljai kis faluban élő fiatal lány, Tóth Eszter látószögén keresztül. A film kerettörténetét képezi, hogy a férfiakat hirtelen kényszermunkatáborokba hurcolják a szovjet katonák, s amikor a nők mit sem sejtve elindulnak férjeik, fiaik, testvéreik, szerelmeik meglátogatására, akkor ellenállásba ütköznek. Tóth Eszti is hiába indult útnak, nem engedik szeretteihez, s amikor a lány megpróbál bejutni a táborba, többen megerőszakolják. Ennek a tragédiának azonban komoly következménye van: a lány teherbe esik és onnantól élete megnyomorítójaként gondol gyermekére, a Sátán fattyára.

A film után közönségtalálkozóra hívjuk Önöket, amelynek során a rendező, Zsigmond Dezső mondja el a film forgatásának és hátterének tapasztalatait.

A jegy ára 500 Ft, amely elővételben is megvásárolható a Művelődési Központban.

Ünnepeljük együtt a magyar film napját, és tekintsük meg együtt ezt a felkavaró filmdrámát!

Nagy Beáta