Lurkók tábora, hivatali ifjaknak


Az önkormányzati dolgozóknak segítettek gyermekeik hasznos időtöltésében

A hivatalokban akkor is dolgoznak, amikor sokan nyaralnak, utaznak, többnyire kisgyermekes édesanyák. Nekik kedvezett az önkormányzat.

Idén először szerveztek kifejezetten a városi intézményekben dolgozó munkatársak gyermekeinek nyári tábort, mondta el Bálint Istvánné alpolgármester. Két turnusban fogadtak gyerekeket a művelődési központban, ahonnan gyakran elutaztak máshová, de helyben is csupa változatos programmal tölthették el az időt. A művelődési házban hosszú évek óta tanulhatnak korongozni Kiss Irén keramikus jóvoltából, minden eszköz rendelkezésre áll hozzá, nem veszít népszerűségéből ez a kézművesség. A könyvtárban Endrédiné Szabó Erika vezető és munkatársai köztudottan gyermekbarát intézményt alakítottak ki, itt mozgalmasak a hétköznapok nyáron is!

A Budakeszi Vadasparkban a hazánkban élő őshonos vadakat láthatták tisztes távolságból és közelségből, medve, farkas, őz, vaddisznó él itt. A híradások szerint farkas is van ismét nálunk, arról megoszlanak a vélemények, hogy ez jó avagy kevésbé jó hír. A Dínó park persze osztatlan sikert aratott, az életnagyságú (mű) dinoszauruszok egyik-másika ijesztő hangot adott, ami az élethűséget volt hivatott szolgálni. A Bicskei Rendőrkapitányság népszerű helyszín a gyerekek körében, bilincs, golyóállómellény, nyomozó kutya, szirénázó rendőrautó volt a táborozóknak kézzel fogható közelségben a fiatal rendőrök közreműködésével. Természetesen a városi uszoda sem maradt ki egyik turnusban sem. A bicskei helytörténeti gyűjteményt Báder Antal helybéli lakos rakta össze hosszú évek kitartó munkájával, személyes szenvedélye révén. A mai gyerekek közül kevesen ismerik a pár évtizede még itt-ott használatos tárgyakat. A legtöbb gyermeknek élmény volt kézbe venni olyan eszközöket, amelyeket pedig inkább a népmesékből ismernek.

Megjelent a Fejér Megyei Hírlapban 2018. augusztus 29-én. Szerző: Zsohár Melinda