Kultúrházak éjjel-nappal Bicskén


Több mint tíz éve rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatát. A programsorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a művelődési házakra, illetve az azokban zajló kulturális tevékenységekre, hangsúlyozva a közösségi művelődési intézmények nyitottságát, sokszínűségét és a közösségépítésben játszott szerepét.

A rendezvénysorozathoz a Petőfi Művelődési Központ idén is csatlakozott, mint az eddigi években. A program idei szlogenje „Mindennap értéket adunk”. Zene, tánc, koncertek, kiállítás, játszóház a Művelődési Központban, a Fiatalok Házában és a Kultúkúriában 2019. február 15-17-ig.


FényTörés/ReFractio címmel Kárpáti József festőművész kiállítása tekinthető meg a Petőfi Művelődési Központban 2019. február 17-ig nyitvatartási időben. A Kultúrházak Éjjel-nappal hétvégéjén, szombaton és vasárnap 9 óra és 12 óra között látogatható a kiállítás.


Pénteken 15 órától „E-BIZTONSÁG” a témája az ismeretterjesztő sorozat következő előadásának a Művelődési Központ Digitális Jólét Pontján. Megtudhatjuk, hogyan tehetjük biztonságossá böngészésünket, levelezésünket és közösségi oldalunkat. Tippek jelszóválasztáshoz, adatvédelem. Mi az a poszt? Mit posztolhatunk? Hogyan védjük meg tartalmainkat a digitális kukkolóktól? A programot Kun Zoltán és Richter Gábor vezeti.


18 órakor a Fiatalok Házában Péntek esti láz Renivel. A társastánc nyílt foglalkozásra szeretettel várjuk a táncos lábú fiatalokat, idősebbeket.


18 órakor Benkő Zsolt blues-gitáros klubkoncertjére hívjuk a Kultúrkúriába. „Minden élethelyzetnek van zenéje, de miért nem halljuk mindig?” Benkő Zsolt máig a legfoglalkoztatottabb blues-gitárosok egyike, számos tehetség tőle tanulta meg a műfajt.
Jegyek ára elővételben 500.-Ft, a koncert napján 1.000.-Ft.

 


Szombaton 9 órától a Csillagszeműek Táncegyüttes bicskei csoportjának foglalkozását tekinthetik meg az érdeklődők a Művelődési Központban. Magyar néptánc oktatás Tímár-módszerrel óvodásoknak és iskolásoknak. A foglakozás nyitott, szeretettel várunk mindenkit.


Szombat este 20 órától „Vízöntő-party” címmel Vörös István koncertje várja a zenekedvelőket, bulizni vágyókat a Művelődési Központban.
A Prognózis együttes egykori énekes-gitáros-dalszerző-zenekarvezetője, már régóta saját dalaival koncertezik, járja az országot.
Jegyek kaphatók a Petőfi Művelődési Központban és interneten: www.vorosistvanwebshop.com. Jegy ára elővételben: 2700 Ft, a koncert napján, a helyszínen: 3000 Ft.


Rendezvény sorozatunk Családi vasárnappal zárul. 10 órától Télűző farsangi télűző farsangi játszóház várja a kicsiket és a nagyokat a Művelődési Központban. A hosszú téli napokat elűzve nagy hangoskodás közepette zavarjuk el közösen a telet! Kézműves játszóházunkban régi hagyományokat felelevenítve télbanyát égetünk el, hogy híre, hamva se legyen a télnek, majd farsangi fánkot kóstolunk. A játszóházba a belépés ingyenes.

11 órától Farsangi zene-bona interaktív gyermekműsorral kedveskedünk a kisebbeknek a Petőfi Művelődési Központban. Közös tánc, állatos dallamok Micimackóval.
 

Közreműködnek: Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor

Belépőjegy: 200 Ft. Családi jegy: elővételben 500.-Ft/4 fő (2 felnőtt és 2 gyermek vagy 1 felnőtt és 3 gyermek részére).
Belépőjegyek előadás napján: 500 Ft/fő, családi jegy előadás napján 1.000.- Ft/ 4 fő.

Nagy Györgyné