Korong Matyik és Huncutkák


Korong Matyi kézműves táborral indult az idei napközis tábor első hete a Művelődési Központban.

Hétfőn ismerkedéssel, névkártya készítéssel és pólófestéssel kezdődött a nap, majd játszóterezés és ebédelés után, délután vidám pancsolás következett a Tanuszodában. Kedden egész napos kirándulásra ment a kis csapat, a Budapesti Állatkertbe. A főváros megunhatatlan csodakertjéből sokan szívesen hazahozták volna kedvenceiket, de be kellett érni az emlékükkel és másnap délelőtt, korongozáson agyagból megformázták a legkedvesebb lényeket. Szerdán délután a Fiatalok Házában mozifilm-vetítéssel zárult a nap.

Csütörtökön is az állatoké, pontosabban a baglyoké volt a főszerep:fa korong lapokból baglyokat készítettek a kis kézművesek, majd délután úszással és játszótéri lazítással folytatódtak a programok.

Az utolsó nap, péntek délelőtt vasalható gyöngyökből szebbnél szebb motívumok készültek, egyedi elképzelések szerint, délután pedig aszfalt rajzversenyen mindenki megmutathatta, mit jelent számára a nyaralás. Sütizéssel és mini diszkóval köszöntünk el az első táborozó csapatunktól.

 

A következő hét, a Huncutka mesetáborral kezdődött.

Nevének megfelelően a mesék varázslatos világa köré szerveződött a hét, jó hangulatban, mesés kalandokkal, sok nevetéssel, valamint az elmaradhatatlan pancsolással és kirándulással.

A táborindító ismerkedés és a tanuszodai fürdés után kedden a Könyvtárban folytatódtak a programok, interaktív foglalkozással és diafilm-vetítéssel.

Szerdán kirándult a kis csapat Székesfehérvárra a Hetedhét játékmúzeumba, ahol régi játékokat, babákat tekinthettek meg a táborosaink. Majd a Koronás Parkba látogattak el, ahol a középkor rejtelmes világába pillanthattak be. Egyedi és rendkívül változatos játékokkal a modern technika vívmányait is alkalmazva ismerhették meg az egykori koronázó város történelmét, mindennapi életét.

Csütörtökön kézműveskedéssel kezdődött a délelőtt, fa korongokból ezúttal pillangókat, katicákat, madarakat és méhecskéket készítettek, amelyek azóta a baglyokkal együtt, a zánkai tábort díszítik. Délután újabb pancsolás következett az uszodában, amelyet vidám játszóterezés követett.

Péntek délelőtt aszfaltrajzverseny zajlott, ahol a kedvenc meséiket kellett lerajzolniuk táborosainknak. Délután a Gyermekotthon parkjában ereszthette szabadjára a fölös energiáit mindneki, majd sütizéssel és mini diszkóval zárult a második nyári tábor 2017-ben.