Művészeti tevékenység


„A művészet a kimondhatatlan tolmácsa.”
(Goethe)

Fazekas klub

A Fazekas klub az agyagozást szerető kicsiket és nagyokat várja a Batthyány-kastélyban minden második héten. Érdeklődőink tanulhatnak korongozni, mintázni, edényeket felrakni, lapokból tárgyakat összeállítani, tájegységek motívumkincseivel, festési technikákkal, megtanulhatják a kerámiák kiégetésének a módszereit.
Tanulhatnak írókázni, karcolni, vésni, tervezhetnek különböző tárgyakat, amelyeket később meg is valósíthatnak.
Megtalálható itt minden, ami a fazekasság alapja.

Vezeti: Kiss Irén


Kézműves klub

Érdeklődőink megismerkedhetnek a különböző kézműves technikákkal, népi kismesterségek alapjaival. Fontos számunkra a hagyományok ápolása, felelevenítése. Természetes anyagokkal dolgozunk, az évszakoknak megfelelően tervezzük a programjainkat.
Csuhé, agyag, viasz, szalma, gyékény, papír, fonal mind-mind kitűnő anyag a különböző tárgyak elkészítéséhez. A gyertya-mártástól a tojásfestésig, a batikolástól a csuhé-babáig sokféle technikát kipróbálhattak már a gyerekek.
Izgalmas, kreatív foglalkozás gyerekeknek minden második héten.

Vezető: Kiss Irén


Képzőművészeti kör

A kéthetente működő szakkör olyan tagok jelentkezését várja, akik szívesen rajzolnak, festenek szabadidejükben, és csatlakoznak egy amatőr művészközösséghez. A Képzőművészeti Kör 2004-ben alakult Kisvári Gyula és Németh Éva rajztanárok kezdeményezésére. A kört jelenleg Némáné Nagy Júlia festő, művésztanár vezeti.

Vezeti: Némáné Nagy Júlia


Népi díszítőművészeti szakkör

Az újjáalakuló szakkörben nagy hangsúlyt kap a híres bicskei fehérhímzés. Ezt a méltán híres hagyományt szeretnénk újjáéleszteni és továbbadni a következő nemzedék számára. Várjuk mindazok jelentkezését, akik érdeklődnek a kézimunkázás iránt, és a bicskei hagyományok ápolását, az értékek megtartását fontosnak tartják.

Vezeti: Szebényi Zsoltné


Kreatív hobbi klub

A kéthetente működő klub kikapcsolódást, kreatív időtöltést kínál mindenkinek, aki szívesen szépítgeti otthonát, vagy csak szeret bütykölni. Többféle kreatív technikát alkalmazunk, és természetes anyagokat is használunk.
A karácsony, a húsvét és más ünnepkörökhöz kapcsolódva rengeteg ötletes tárgy kerül ki tagjaink kezéből. Az üvegfestés, a batikolás, az agyagozás, a képmozaik, az adventi koszorú készítés, a csuhézás, és még sorolhatnánk a különböző technikákat, mind nagy érdeklődést vonz magához

Vezető: Kiss Irén


Josquin kamarakórus

A Josquin kamarakórus hétfőn esténként tartja kóruspróbáit.  Várjuk az énekelni szerető új tagokat. A kórus 1974-ben alakult, főleg pedagógusokból, vegyeskarként, 14 fővel, Csizmadia László énektanár irányításával. A minősítőkön mindig arany fokozatot értek el.
Rendkívül sikeresek voltak az együttes Karácsonyi hangversenyei, mindig karácsony második napján.
A 80-as évek második felében átmenetileg beszüntette működését a kórus, mígnem 1997-ben újjáalakult. Az alapítók közül nyolcan ismét együtt énekeltek.

Vezeti: Csizmadia László