Kibontotta szárnyait az "Őrangyal" klub


A bicskei Római Katolikus Egyházközség keretein belül működő Karitász csoport „Őrangyal” klubot indított a fogyatékkal élő fiatalok, fiatal felnőttek, valamint hozzátartozóik számára. A klub vezetője, háziasszonya Szarkáné Pálffy Ildikó, szakmai vezetője, segítője pedig Balla Hajnal. Létrehozását azért kezdeményeztük, hogy a szeretet erejével közösséget építsünk a sérült emberek és egészséges társaik között, megtanuljuk, kölcsönösen tisztelni, elfogadni egymást, valamint segítsük fogyatékkal élő embertársainkat, családjaikat.

A programot Varga Imre atya a Bicskei Római Katolikus Egyházközség plébánosa nyitotta meg, s indította útjára. Imre atya szívhez szóló szavai a szeretetről és egymás elfogadásáról sokunk lelkét melengette. Majd Tessely Zoltán Bicske Város polgármestere üdvözölte biztató szavaival a klub létrejöttét.

fotoA foglalkozást megtisztelte jelenlétével többek között:
Pálffy Károly alpolgármester úr,  
Sági Ferencné a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportjának vezetője. Az „Őrangyal” klub megálmodója,
Szabó Ágnes a Kapcsolat Központ vezetője,
Nagyné Szita Erzsébet a BEMKK Petőfi Művelődési Központ igazgatója.

A foglalkozás első felében játékos formában történt a bemutatkozás és az ismerkedés: egy apró labda segítségével mindenki bemutatkozott és elmesélte a többieknek, mit csinál szívesen szabadidejében, mi iránt érdeklődik, mi a hobbija. Ennek a kis játéknak a segítségével így mindenki kicsit jobban megismerhette a másikat. Ezután pedig közösen elkészítettük a kitűzőként is szolgáló névtáblákat.

fotoA második játékban egy izgalmas táncos ismerkedés vette kezdetét: mindenki keresett egy párt magának, Hajni néni elindította a zenét, aki pár nélkül maradt, váratlanul megállíthatta a zenét és mindenkinek új párt kellett választania, majd az egész kezdődött előröl. Tánc közben pedig lehetett beszélgetni, ismerkedni a többi klubtaggal.

Pici pihenés után kézművességgel folytatódott a program. Kerámia dísztököket lehetett kifesteni, amit mindenki megkapott emlékbe, majd papír falevelekre lehetett különféle magvakat ragasztani, és az így elkészült levelekből egy közös fa formálódott ki, a „klub fája”. Minden elkészült falevél alá odakerült a készítőjének a neve.

Szép és felejthetetlen élményben volt részünk, minden segítőnek és támogatónak hála és köszönet!

fotoA foglalkozások minden hónap harmadik szerdáján 16.30 órás kezdéssel kerülnek megrendezésre, ahol a fiatalokra kézműves vagy kreatív foglalkozások, szüleikre, családtagjaikra pedig mentálhigiénés tanácsadás vár szakmailag elismert gyógypedagógusok, pedagógusok, segítők által.

Támogatóink:
Randevú Cukrászda
Forma Kerámia Bt.
Papírbolt Simon Endra

Második klubfoglalkozás időpontja:
2013. november 20. (szerda) 16.30 óra

Helyszín: BEMKK Petőfi Művelődési Központ Bicske, Kossuth tér 20.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Szarka Istvánné