Jézuska postaládája


Az Adventi forgatag idén sem csak a vásári hangulatról és a forralt borról gondoskodott. Megnyitott Jézuska irodája is, ahol a gyerekek kívánságlistát írhattak a vágyott ajándékaikról. A kicsik megfogalmazták üzeneteiket a kis Jézusnak, és nagyon sok tartalmas kívánság érkezett be. Hiszen a karácsony és az adventi várakozás talán a gyermekeknek a legizgalmasabb, a legtitokzatosabb ünnepnek számít, és a legőszintébb dolog karácsonykor a gyermeki kívánság.

Nagyon sokféle ajándék-kérés fogalmazódott meg: a legújabb telefonos készülékektől a kamerázó drónig, a katicalány és angyalka jelmeztől a Barbie babáig, a távirányítós autótól a társasjátékokig, illetve az iskolai felszerelésektől az ékszerekig. De akadtak olyan gyerekek is, akik a közös családi programnak örülnének a legjobban: Sabján Patrícia a tárgyi ajándék mellett például még azt kérte, hogy „el tudjunk menni havazni”. Ilyés Teréz pedig egy különös kívánságot fogalmazott meg: „Kedves Jézuska! Szeretném, hogyha valamikor ki tudnék jutni Japánba vagy Angliába. Szeretnék rengeteg könyvet kapni és időt, hogy legyen időm olvasni”. Ezek a kérések azt mutatják föl, hogy a legszebb ajándék a közösen eltöltött idő, vagy egy jó történet olvasása a karácsony és az otthon melegében. Hogy mindez pedig a gyermek tollából születik, az jelzi igazán, hogy mi is a valódi érték karácsonykor.

Persze ne feledjük azt sem, kedves gyerekek, hogy a Jézuska nem tud minden kérést teljesíteni, mindig örüljünk annak, amivel megajándékoz bennünket!

Nagy Beáta