Itt a farsang – idén is


A hagyományok szerint a bicskei Szent László Általános Iskola Művelődési Központunkban tartotta két napos farsangi ünnepségét február 9-én és 10-én.

Mi, a „művház” dolgozói megszokhattuk már, hogy a Szent László Általános Iskola farsangja jóval több, mint némi jelmezes bohóckodás és nevetés, mégis minden évben rá lehet csodálkozni a jó hangulatra és az egymásra történő odafigyelésre, a szülők, tanárok, gyerekek közös munkájára.

Az ünnepség mindkét nap a diákok színpadi fellépésével kezdődött, melybe, mint minden alkalommal, most is belekerült a farsang eredeti jelentésének, hagyományainak egy-egy részlete. A szülők a jelmezek elkészítésén, beszerzésén kívül süteményekkel készültek, amiket chips helyett a büfében meg lehet vásárolni, de természetesen nem maradhatott el a jelmezek versenye és a „buli” sem, az alsósok számára fellépő művészek; idén a Kolompos Együttes adott koncertet, a felső tagozatosokat diszkó várta és mindkét nap az este zárásaként tombola.

Persze néhány ruhadarab, esetenként cipő vagy iskolatáska mindig áldozatául esik egy ilyen nagy létszámú eseménynek, hiszen a farsang kicsit a bolondozás ünnepe is, de előbb-utóbb minden megoldódik és minden előkerül.

Bízunk benne, hogy tanárok, diákok és szülők egyaránt kiheverték a felkészüléssel és lebonyolítással járó fáradalmakat és kipihenten, újult erővel vágnak neki az év további eseményeinek, kihívásainak.

Találkozzunk jövőre is, farsangkor is!

Farkas Bernadett