Ismét Szent Mihály-napi Sokadalom


2018. szeptember 29-én, szombaton ismét várjuk Önöket a Szent Mihály-napi Sokadalomba a Kossuth térre!
A kisbíró reggel 8 órakor lovaskocsin végigjárja a város legforgalmasabb pontjait, hogy dobszó mellett közhírré tegye Szent Mihály napjának programjait. Lesz itt minden, ami hagyományos.

10 órakor felbőgnek a traktorok és felvonulnak Bicske utcáin. Mihály-napi vásárban vehetünk lekvárt, mézet, különböző aszalt gyümölcsöket, gyöngy ékszereket. Az ’50-es évek konyhájának bemutatásán találkozhatunk a nagyi régi kredencével, mely új szerepet kap, ugyanis érdekes konyhai felszereléseket helyeztünk el benne. Háziasszonyok versenyeznek Bicske lekvárjának címéért, édesszájú látogatók meg is kóstolhatják azokat. Óvodások és iskolások táncbemutatója színesíti a délelőtti és délutáni programot. Körbejárhatjuk, megcsodálhatjuk a kicsik és nagyok által szépségversenyre felöltöztetett bálákat.

Lovaskocsi vagy éppen pusztabusz viszi ki az érdeklődőket a Szabó pincéhez a III. dűlőbe bor- és szörpkóstolásra. A város legrátermettebb parasztjai megmutathatják ügyességüket és tudásukat a Parasztolimpián.

A kisebbek kézműves foglalkozáson készíthetnek zöldségbábot, mogyoróból és gesztenyéből különböző állatfigurákat, gipszformát festhetnek és agyagozhatnak.

A falak nélküli könyvtárban mesét hallgathat a városa apraja és nagyja. A Csudatáska Társulat Őszi szél, mit mesél...c. gyermekkoncerttel, valamint a Ládafia Bábszínház Együgyű Mihók c. bábjátékkal várja óvodásokat és a kisiskolásokat. Az est sztárvendége Zoltán Erika lesz. Mielőtt a kisbíró kidobolja az est végét meggyújtásra kerül a Szent Mihály-napi pásztortűz.

Bízunk abban, hogy az időjárás kedvező lesz, és mindenki megtalálja a kedvére való programot, de rossz idő esetén is szeretettel várunk minden érdeklődőt az idei sokadalomba.

Nagy Györgyné