Huncutkák és Korong Matyik


Nyári táborok a művelődési központban

Június utolsó két hetében először Huncutka mesetábort, majd Korong Matyi kézműves tábort rendeztünk a művelődési központban.

A táborok első napja egymás megismerésével kezdődött, a gyerekek névkártyákat készítettek, pólót festettek. A következő napokban sem volt hiány a kreativitásban: nemezképeket, díszdobozokat, pártát, pajzsot készítettek papírból, állatokat formáztak agyagból. Megtanulták a gyöngyfűzés technikáját, továbbá különféle népi játékokat (Erre csörög a dió…; Adj király katonát!; Ugróiskola; sudarazás stb.) is megismerhettek, s mesefilmet is nézhettek. A maguk készítette bábokat A három bakkecske című, Mátyás királyról szóló mese alapján alkották, majd ezeket felhasználva el is játszották.

Szerdánként a kirándulásé volt a főszerep. A Huncutka tábor résztvevői a veszprémi állatkertbe látogattak el, ahol különlegességképpen az 50 db figurából álló Dínó parkot is megcsodálhatták. A Korong Matyi tábor résztvevői pedig felkeresték a Piliscsévi Játékparkot, ahol kipróbálhatták a kisvonatozást, az agyagozást, fizikai kísérleteket tekinthettek meg, állatokat simogathattak és megismerkedhettek a vattacukor-készítés technikájával. A nap végére mindenki élményekkel telve, fáradtan térhetett haza.

Délutánonként vízi tündérekké változtak át a gyerekek s a Tanuszodában játszottak és úsztak; a Batthyány-kastély parkjában mesevetélkedőt játszottak és ügyességi versenyekkel mérték össze tudásukat; táncot tanultak Edit nénitől egy-egy
délutánon, s „Ki mit tud?” játékkal, süti-partival és „mini-disco”-val zárták a hetet. A táborokban a gyerekek segítségére volt és felügyeletüket ellátta Ike néni, Ági néni és Timi néni.

Mindkét tábor vidám hangulatban zajlott, élénk gyermekzsivaj verte fel intézményünk falait, s új barátságok is szövődtek. 

 

Lévai-Bukó