Helyben van a sokszínűség! – Kultúrházak Éjjel-Nappal


Ennél lényegre törőbb szlogent nem is adhattak volna a 2018. február 2-4. között megrendezésre kerülő Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű országos rendezvénysorozatnak. Hiszen ahogyan az ország számos pontján, Bicskén a Művelődési Központban és a Fiatalok Házában is bemutatjuk kulturális életünk sokszínűségét a rendezvénysorozat keretében.

Nyitott ház programunk keretében részt vehetnek foglalkozásainkon, találkozhatnak csoportjaink vezetőivel és tagjaival, tájékozódhatnak élményeikről és eredményeikről. 2018. február 2-án, pénteken 16 órától a „Mesélő kövek” képzőművészeti kreatív műhely nyitott foglalkozása várja a képzőművészet iránt érdeklődő iskolásokat a Művelődési Központban. 18 órától a társastánc hangulat- és egészségjavító hatását tapasztalhatják meg a Fiatalok Házában. Február 3-án, szombaton 9 órától a gyerekeké a főszerep a Művelődési Központban. Óvodások és iskolások ismerkedhetnek meg a magyar néptánc és népdal kincseivel a

Csillagszeműek Táncegyüttes bicskei gyermekcsoportjának nyitott foglalkozásán. 10 órától farsangi játszóház várja a kicsiket és nagyokat, akik maszkokat, álarcokat készíthetnek, télbanyát égetnek a tél elűzéseképpen. A munka végeztével a hagyománnyá vált fánkok kóstolása most sem marad el.

Ezen a napon délután a Fiatalok Házában napijeggyel látogatható programjaink veszik kezdetüket. 15 órától Farsangoló a mesék birodalmában címmel, interaktív mesekoncerttel és óriásbábokkal várja a családokat a Pesti Zenés Színpad előadása. 17 órától Különvonatban Erzsébet királyné, Sisi verseit hozza el hozzánk Pálfy Margit színművész, Erzsébet halálának 120. évfordulójára emlékezve. 18.30 órától Enyedi Ildikó 2017-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany Medve díjat nyert Testről és lélekről című filmjét vetítjük. A filmet Oscar-díjra jelölték. Megtekintése 16 éven aluliaknak nem ajánlott.

Február 4-én, vasárnap 9 és 12 óra között Bicskétől a csillagokig címmel Bajmóczy György és Szűcs Mátyás asztrofotó kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Fiatalok Házában.

Napijegyek elővételben kaphatók a Művelődési Központban, melynek ára 500 Ft, családi napijegy 1000 Ft/4 fő (2 felnőtt és 2 gyermek vagy 1 felnőtt és 3 gyermek részére). A helyszínen az előadás napján 800 Ft, családi napijegy 1500 Ft/4 fő.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt programjainkra!

Bukó Borbála