Januári programok


További képek »

Január 3. (hétfő) 18.00

Koncert

ÚJÉVI KONCERT

KEGYE JÁNOS
pánsípművész

Köszöntőt mond:
Tessely Zoltán
országgyűlési képviselő, Bicske város polgármestere

Belépés díjtalan! 


Január 4. (kedd) 17.00

Kertbarátoknak

KŐVÁGÓ ANTAL KERTBARÁT KÖR

soron következő összejövetele.

Program:

  • Tavaszi zöldségek palántanevelése és kiültetése

Előadó: Dr. Némedi Zoltánné a Kertészeti Egyetem tanára

  • Burgonya vetőgumó és növényvédőszer beszerzési akciója
  • Metszési bemutató

Január 4. (kedd) 19.00

József Attila Színház Budapest
Willy Russel

SHIRLEY VALENTINE (komédia)

(Bérletes előadás)

Sült krumpli, tükörtojás! Ez lesz ma vacsorára! Mrs. Bradshaw, született Shirley Valentine évtizedek óta már csak a konyhai falnak beszél. Mert ha a férjéhez szól, olyan, mintha a falnak beszélne. Ezért inkább az igazi falat választja. De talán mégsem zárult be végleg minden kapu... Ki tudná megmondani, a világ bármely táján hány hasonló, középkorú asszony ismer magára Shirley sorsában. Hányan és hányszor gondoltak arra, hogy ki kellene lépni a háztartás és a házasság monotóniájából, a megunt háziasszonyi és családanyai szerepből és elmenni messzire. Mindent otthagyni és új életet kezdeni. Megkeresni régi énünket és mai igazibb önmagunkat. Shirley Valentine az 1988-as londoni ősbemutató óta bejárta a világot színdarabban és filmen egyaránt. Most végre elérkezett Vándor Éváig.

Gyülekező a Művelődési Központ előtt

A színházbusz 17.15 órakor indul.


Január 9. (vasárnap) 8.30

HORGÁSZ KÖZGYŰLÉS

A Barátság Horgász Egyesület éves közgyűlése.


Január 10. (hétfő) 10.00; 14.30

Mesemozi

Magyar népmesék I.      

(magyar rajzfilmsorozat, 65 p)

Jankovics Marcell vezetésével a kecskeméti rajzfilmesek  avatott kézzel nyúltak a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat stílusában a népművészet motívumait használja fel, egyéni, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára élvezetet nyújtó képi világot teremtve. A zene élményét a Kaláka együttesnek köszönhetjük.

A vetítés csak klubtagságival látogatható.


Január 10. (hétfő) 17.00

Fazekas klub

Malacpersely korongozása

Perselyt készítünk korongozott formából. Fület, orrot, lábat ragasztunk rá, hátán kivágjuk, hogy az aprópénzeket ebbe gyűjthessük össze.

Vezeti: Kiss Irén


Január 11. (kedd) 14.00

Pótszilveszter

a Barátság Nyugdíjas klub szervezésében.


Január 14. (péntek) 16.00

Kézműves klub

Társasjáték agyagból

Jó együtt játszani, főleg, ha mi magunk készítjük a játékainkat. A sakk, a malom, a Ki nevet a végén, kedvenc játékaink közé tartoznak. Ezeket a társasjátékokat készítjük el agyagból. A kiégetés után már játszani is lehet vele.

Vezeti: Kiss Irén


További képek »

Január 20. (csütörtök) 10.30

Előadás

Előadás a gimiseknek

Vendég: Erőss Zsolt hegymászó
a Vajda János Gimnázium szervezésében.

Erőss Zsolt az a hegymászó, aki a magyarok közül elsőnek mászta meg a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet. Most Bicskére is ellátogat, hogy a Gimnázium tanulóinak tartson beszámolót.


További képek »

Január 20. (csütörtök) 17.30

Kreatív hobbi klub

Nemeztarsoly

A nemezkészítés alapanyaga a gyapjú, amelyet az ember ősidők óta használ. Régen főként nemeztakarókat, sátrakat, süveget, kalapot, tarsolyt készítettek belőle. Ezen a foglalkozáson nemeztarsolyt gyúrunk.    

Vezeti: Kiss Irén


További képek »

Január 21. (péntek) 18.00

Könyvbemutató

MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Zsohár Melinda

Maroshegyi mozaik

Egy városrész története

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos könyvbemutató alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, kulturális örökségünknek, értékeinknek, melyben a művelődési házak évtizedek óta élen járnak. Zsohár Melinda könyve egy székesfehérvári művelődési ház történetét is érinti.

Alig 120-130 éve kezdett benépesülni Székesfehérvár déli csücske, a Balaton felé vezető út környéke, a Maroshegy. Az ezeréves történelmi város, királyok koronázó- és temetkezési helye, a barokk és reneszánsz, s a klasszicista belváros néhány épülete által történelmi korok hírmondójaként szól a múltról, s az ezen részekhez csatlakozott parasztváros népi hagyományai is régi históriákat regélnek. A Maroshegy, ami nem is hegy, kis dombocskának is csak jóindulattal nevezhető, a 19. század végén kezdett benépesülni. A környékbeli falvak fiatal családjai, a gazdálkodás helyett az ipart és a lassan kapitalizálódó város kis üzemeit, majd gyárait munkáskézzel ellátó betelepülők költöztek a szőlők, kertek közé. Sok hétköznapi történetet, személyes élményt meséltek el e városrészről leszármazottaik, akik immár átléptek a 21. századba.


Január 24. (hétfő) 17.00

Fazekas klub

Cserepek az otthonunkban

Cserepeket korongozunk különböző méretekben és formákban. Kisebb, nagyobb cserepekbe átültethetjük virágainkat, és szebbé tehetjük vele otthonunkat.

Vezeti: Kiss Irén


További képek »

Január 25. (kedd) 18.00

Barangolók

Élménybeszámoló a Barangolók klubjában.

A klubot vezeti: Kun Zoltán


Január 28. (péntek) 16.00

Kézműves klub

Konzervdobozból ötletelve

A konzervdobozokkal való barkácsolás népszerű lehet a gyerekek körében.
Az alapanyagok minden háztartásban megtalálhatók, és igen eredeti ötletes dekorációkat készíthetünk belőlük. Konzervdoboz, drót, hurkapálca, festék kell hozzá,és már el is készíthetjük a pimasz kis békát, vagy a kis csibéket.

Vezeti: Kiss Irén


Január 28. (péntek) 20.00

FÚVÓSZENEKARI BÁL

a Fesztivál Fúvószenekar szervezésében.


Január 29. (szombat) 17.00

Thália bérlet

Thália bérlet harmadik előadása

Fogi Színház bemutatja

Michael Parker

A SZERELMES NAGYKÖVET (bohózat két részben)

Szereplők:
Harry Douglas - Straub Dezső
Marian - Gregor Bernadett
Faye - Nyertes Zsuzsa
Debbi - Szabó Erika
Lois Douglas - Sáfár Anikó
Perkins, komornyik - Böröndi Tamás
Joe, Debbie udvarlója - Straub Péter
South kapitány - Beleznay Endre/ Fogarassy András

Harry Douglas az USA londoni nagykövete, a főváros környékén, remek és kényelmes villában éldegél. Egy nyugodtnak ígérkező hétvégén megkísérli eltávolítani családját azzal az ürüggyel, hogy "tárgyalásra is alkalmas golfpartira kell utaznia Skóciába". Perkins nevű komornyikját minden esetre beavatja: "...elképzelhető, hogy a tervekben változások állnak be... nos, ha változás állna be és ...ha megjelenne itt VALAKI ... számíthatok-e diszkréciójára?" A változások bekövetkeznek, de nem csak a szerelmes nagykövet, hanem kiterjedt családja és azok partnerei is úgy tudják, hogy üres lesz a ház... és, hogy ki, kivel és mikor érkezik ugyanazon célból, ezt az előadáson tapasztalhatjuk meg.

Rendezte: Straub Dezső

Jegyár: 1.700,-/2.200- Ft A jegyáraknál az első ár az elővételi jegyár, a második a program napján fizetendő ár!Bérletes előadás, szólójegyek korlátozott számban január 3-tól válthatók.