Petőfi Művelődési Központ gyermekszínházi bérletei a 2013/2014. évadra


Szeretettel köszöntjük Önöket az új színházi évadban, mely reményeink szerint idén is jókedvet és felhőtlen szórakozást nyújt majd kedves közönségünk számára. Bérletsorozatunk különlegessége, hogy Önnek nem kell más városba utaznia, hanem itt helyben tekintheti meg a magas színvonalú előadásokat. Bízunk benne, hogy közönségünk az idei évadban is elégedett lesz az előadásokkal.

Előadásaink az idei évadban:

10.00 órától Törpikék bérlet óvodásoknak

14.30 órától Mesevarázs bérlet kisiskolásoknak

Bérlet ára: 1.500 Ft

 

2013. október (hétfő) 10.00; 14.30

foto

Miamanó Színház

Miamanó és a Manózenekar

- gyermekkoncert -

Két zenésszel és három énekes-színésszel előadott gyerekkoncertünkben a saját manó dalaik mellett olyan ismert gyerekdalok is felcsendülnek, mint a mindenki által kedvelt Vuk és Mézga család című mesék legkedvesebb dalai. A zenés vidámságnak a gyerek is részeseivé válnak ütős hangszerekkel, tánccal, énekléssel.

Szépike, Erőske és Okoska mellett szintetizátoron játszik Zene és gitáron kísér Bona.


foto2013. november (hétfő) 10.00; 14.30

Körúti Színház

Ágacska

- mesejáték -

Gomba, virág, lepke, béka lesz a játszótársakból, a tárgyak életre kelnek…

A festő viharos szelet fúj, s a szél letöri Ágacskát a fáról…

Kacsák totyognak be hápogva, Pösze egér fúj harcias indulót, mindnyájan futnak, lebegnek, elbolondoznak Ágacskával, aki nagyon szeretné tudni, hogy voltaképpen ki is ő. Nem virág, nem gomba, nem lepke, nem ember és nem is kacsa, hanem kicsoda? Ágacska nem nyughatik, egyre csak vándorol, egészen addig, míg meg nem tudja a kérdésre a választ. Végül Gabó-manó árulja el neki, hol a helye a világban, és mondja, hogy „Együtt hisszük és együtt álmodjuk az életet! Légy az, ami vagy; Ágacska, mert az öreg platánfa csak akkor él tovább, ha te visszatérsz. Hív téged, vár téged.”

És Ágacska visszamegy az erdőbe…


foto2014. február (hétfő) 10.00; 14.30

Fogi Színház

Futrinka utca lakói

- zenés mesejáték -

A mindig kedvesen morgolódó Morzsa kutya mellett megelevenednek Futrinka utca karakteres lakói az előadás során: Liba Leontin, aki Sün Sámuel szerkesztőségében dolgozik, az Egerentyű család, akiknek kiszemelt helyére költözik a kényes Cicamica, a bájos, esetlenke Böbe baba és a szélhámos Sompolyogi Róka.

A mesejáték bonyodalma akkor kezdődik, amikor a békés Futrinka utcába beköltözik Cicamica, és Sompolyogi ármánykodására kolbászból fonat magának kerítést.

A mese végén persze mindenre fény derül és ki-ki levonhatja a tanulságokat.

A zenés, vidám mesejáték felhőtlen szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


foto2014. április (hétfő) 10.00; 14.30

Csörgősipka Színház

Jancsi és Juliska

- mesejáték -

Ki ne ismerné és szeretné a Grimm testvérek meséjét, melyben a testvérpár sok-sok viszontagságot kiállva legyőzi a gonosz boszorkányt, és újra szerető szüleikkel lehetnek.

Jancsi és Juliska, igazi gyerekek, a Csörgősipka Színház Kaméleon társulatának tagja. Így garantált, hogy a néző gyerekek azonosulni tudnak velük, együtt szurkolnak nekik elképesztő kalandjaik során.