Diák bérlet


2009/2010

Rendhagyó irodalomórák felső tagozatosoknak és középiskolásoknak.


2009. november

Hangraforgó együttes

"KÉNE EGY KIS HOGYISHÍJJÁK"

Zenés irodalomóra

A duó tagjai: F. Sipos Bea, Faggyas László

Megzenésített bohókás, ironikus és pajzán versek összeállítása Pálóczi Horváth Ádám, Weöres Sándor, Mészöly Dezső, Fecske Csaba, Varró Dániel és más költők műveiből. A műsorban könnyed hangvételű,a magyar nyelv játékosságát is kidomborító dalok hallhatók sokszínű hangszerelésben...


2010. január

BÖLCSŐDAL

Zenés irodalomóra

Előadó: Mester Sándor gitárművész

Mester Sándor hazánk legtöbbet koncertező klasszikus gitárművésze, a 150 koncert és egyéb előadások során 2005-ben és 2006-ban összesen több mint háromszáz alkalommal játszott országszerte. A Bölcsődalt lányának Mester Sárának írta 2005-ben klasszikus gitárra. Sándor sohasem írja le kottába darabjait és minden koncerten improvizálja azokat. Mester Sándor szóló repertoárja mintegy 600 év zenéjét öleli át a reneszánsztól napjainkig.
A spanyol, olasz és dél-amerikai klasszikus gitárirodalom nagyjai mellett Luis Milan, Bakfark Bálint, Bartók Béla és saját műveit is játssza.


2010. március

JÓZSEF A.-VILLON- RADNÓTI

Rendhagyó irodalomóra

Előadja: Szegedi Tamás András

Az est címe magáért beszél. Nagyszerű költőink és műfordítóink József Attila és Radnóti Miklós, valamint Francois Villon balladái, Faludy György és Szabó Lőrinc fordításaiban egy irodalmi ínyencséget alkotnak, melyet szeretettel ajánlunk a diákok, hallgatók figyelmébe. Ez a háromnegyed órás előadás, mozgalmas, a néző számára rendhagyó, mégis felettébb szórakoztató, ugyanis a publikum szerves része a produkciónak. Ezáltal sajátíthatják el a vers üzenetét, életérzését.