Csatlakozzon Ön is a Színházbarátok köréhez!


2017/2018 évadindulás a József Attila Színházban

A Színházbarátok köre újra Budapesten a József Attila Színházban!
A Petőfi Művelődési Központ színházbuszos programja közkívánatra a következő évadban is a budapesti József Attila Színházban folytatódik. Megkérdeztük Színházbarátainkat, hogy szeretnének-e váltani színházat, ezért szavazást kezdeményeztünk.

A szavazás eredményeként 26 fő a József Attila Színházat, 6 fő a Budapesti Operett Színházat, és 2 fő a Vígszínházat választotta.

A 2017/2018-as színházi évadra szeretettel várjuk Ön és ismerősei jelentkezését a „Maróti bérlet” négy előadásos sorozatára.

A tervezett előadások keddenként 19 órakor kezdődnek. Buszunk a Művelődési Központ elől indul 17.15-kor és ide is ér vissza a késő esti órákban.

A bérlet ára egységesen 11 500Ft, melynek összegét 2017. július 30-ig a Művelődési Központban lehet befizetni.

A már megváltott bérletek 2017. szeptember 1-től szeptember 21-ig vehetők át a 7 700 forint összegű buszköltség befizetése ellenében a Művelődési Központban.

Tervezett előadások:

 

Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor – Pinczés István

Légy jó mindhalálig

musical

2000 áprilisában egyszer már felcsendültek a diadalútját járó musical híressé lett dalai a József Attila Színház nézői előtt. Azóta az a kiskamasz közönség felnőtt, miként nagykorúvá érett a darab is – maga mögött tudván 27 különböző színrevitelt, országszerte elfogyasztva megannyi kis Nyilas Misit. Leghíresebb dalai: a Pogi, a Tízperc, A szívek melegében és mindenekelőtt Valkay tanár úr himnusza, Az élet szép már külön életet élnek, kívánságműsorok, zenés pódiumestek levehetetlen darabjai. A sikertörténet elengedhetetlen része mégis Móricz önmagát megéneklő meséje, melyben végső soron a lelki tisztaság áll szemben a pénzzel, s ennek a harcnak a konklúziója a cím bibliai idézetében összegződik: „Légy jó mindhalálig.”

Főbb szerepekben: Ömböli Pál, Újréti László, Vaszkó Bence, Fekete Réka Thália, Fila Balázs
Bemutató: 2017. szeptember 30.
Rendező: Hargitai Iván


Eduardo De Filippo

Filuména házassága

komédia 3 felvonásban

Fordította: Csoma Sándor

Filuména Marturano, a Domenico Soriano által kitartott volt utcalány nagy leleménnyel halálos beteget színlelvén, utolsó kívánságaként elveteti magát az őt immár negyed évszázada kihasználó kivénhedt ficsúrral, a jómódban élő cukrásszal, Domenicóval. De korántsem kicsinyes önzésből vetemedik erre a csalásra: három titokban felnevelt fiáért teszi, akiknek nevet és társadalmi megbecsülést kíván szerezni a hangzatos Soriano névvel. Domenico nem hagyja annyiban a dolgot: mindenáron felbontani igyekszik a szerinte törvénytelen házasságot. Ehhez talál is egy minden paragrafussal felvértezett, félszegen fontoskodó ügyvédet, aki az olvasni nem tudó Filuménának paragrafus-nyelven bebizonyítja, hogy a házasság csak akkor lenne érvényes, ha a feleség, mármint Filuména meghalt volna.

Főbb szerepekben: Vándor Éva, Nemcsák Károly, Újréti László, Kocsis Judit
Bemutató: 2017. november 11.
Rendező: Csiszár Imre


Verebes István – Nemlaha György

Lucifer show

történelmi revü 2 részben

Ez a Lucifer nem hagyja magát befolyásoltatni a XX. század történéseitől: ő úgy mutatja meg a sorsfordító napokat Ádámjának és Évájának, hogy azokról kiderüljön, tulajdonképpen mind a nagy „showtime” részei. A századforduló szilvesztere a vurstliban, a trianoni szerződés aláírásának napja egy orfeumban, a nyilas hatalomátvétel egy bordélyban, Rákosi Mátyás születésnapja egy üzemi rendezvényen, a szovjet csapatok november 4-i bevonulása egy vidéki szálloda éttermében, a Varsói Szerződés csapatainak csehszlovákiai inváziója az Ifjúsági Parkban éri az első emberpárt. De ők „valami miatt” sosem lehetnek egymáséi... Ez a történet – és közben közel száz korabeli dal – tölti meg a történelmi revüt. 15 évvel az ősbemutató s máig egyetlen színrevitel után…

Lucifer szerepében: Fábry Sándor?
Szereplők: Zöld Csaba, Vaszkó Bence, Krassy Renáta, Korponay Zsófia + a teljes társulat
Bemutató: 2017. december 16.
Rendező: Verebes István


Nagy András

Karenina, Anna

egy Tolsztoj-értelmezés nagyszínpadra

„Magában talán nagyon erős a hajlam, hogy tragikusan nézze azt, amit vidáman, gyönyörrel, mámorral is szemlélhetnénk; ami tébolyító száguldás lehet, és életünk kockáztatása persze, ami nyugodt és tompa öröm lehet, és még sincs teljesebb ennél a moccanatlanságnál; ami megtorpanthatja az elfutó életet, és felébresztheti az elaltatott lelket” – ígéri Vronszkij gróf Annának, miközben egy mézédes körtét nyújt felé, és ezzel kezdetét is veszi az ő száguldásuk.”

Nagy András változatában minden sorsfordító találkozásra pályaudvaron kerül sor: hol Moszkvában, hol Szentpéterváron, hol a földbirtokossá lett Vronszkij vidéki birtokán, ahol a legfejlettebb nyugati technológiával épül a szerelmüknek is emléket állító Anna Karenina Pályaudvar. Ott látjuk láztól égő arccal Annát az első Vronszkijjal táncolt felkavaró mazurkáról megszökvén; ott a csapatát a harctérre az új szerelem miatt nem követő lefokozott fiatal hadnagyot; a friss kitüntetésével is boldogtalan, elhagyott Karenint. Itt osztódnak a kiüresedett házasság megmentését célzó okos tanácsok, majd szívódnak is vissza annak tarthatatlanságát megélvén; itt adják-veszik a versenylovakat, amelyekkel Alekszej (nem a Karenin; a Vronszkij) szeretne kisiklott életének új távlatot adni… és itt, a síneken ér véget egy világhíressé lett románc.
Állítólag, ha az ember szembenéz a halállal, élete – mint holmi egymásba torlódó eseményfoszlányok – egy kitartott pillanat erejéig pereg le előtte.

Főbb szerepekben: Gazdag Tibor, Létay Dóra, Zöld Csaba, Jakus Szilvia, Szabó Kimmel Tamás/Vaszkó Bence
Bemutató: 2018. március 3.
Rendező: Telihay Péter

 

A Színházbarátok köre továbbra is szeretettel várja és hívja a csatlakozni kívánókat a 2017/2018-as évadra!

Programjaink igazán kellemes kalandozást ígérnek a színházak csodálatos világába.

Jelentkezni a Művelődési Központ információs pultjánál lehet az intézmény nyitvatartási idejében.

Bővebb felvilágosítást a Művelődési Központban Kiss Irénnél kérhetnek,

a 22/ 951 299-es vezetékes vagy a 06 20 430 7770 –es mobil telefonszámon, illetve személyesen a Művelődési Központban.

Élményekben, programokban gazdag szép nyarat kívánunk minden kedves vendégünknek!

Kiss Irén