Családi óév búcsúztatás és újév köszöntés


Kölyökszilveszterrel búcsúztattuk az óévet, s köszöntöttük az újévet a Művelődési Központban. Kicsik és nagyok, anyukák és apukák, nagyszülők, dédszülők, közel százan jöttek el hozzánk, hogy nálunk töltsenek egy kellemes délutánt.

A családi programra kéményseprőnek öltözve, Misi bohóc is ellátogatott hozzánk, hogy szerencsét és jókedvet hozzon az új évre mindenkinek, s mosolyt csaljon az arcokra.

A nagy nevettető jobbnál-jobb vetélkedőkkel szórakoztatta a kicsiket és a nagyobbakat. Mesélt, táncolt, lufit hajtogatott. Kiderült, ki tud a legjobban kocsonyát főzni, és hogy hányan állnak kéményseprőnek az újévben. A legjobb kocsonyát, az egyik anyuka Erzsike néni főzte, aki legalább 10 tányért is megpörgetett egyszerre. Nem maradhatott el a zene sem, a gyerekek felcsavarták a szőnyeget, hogy a táncos lábúak is kedvükre élvezhessék a zenét. A szilveszteri bulira a smink is gyorsan elkészült, hiszen Misi bohóc ügyes segítője pillanatok alatt átváltoztatott mindenkit csillámos arcfestésével.

A gyerekek nemcsak élményekkel indultak haza, a játszóházban szilveszteri lampiont és visszaszámláló órát készítettek papírból, valamint gipszből készült szerencsemalac, négylevelű lóhere és kéményseprő figurákat festettek.

A szilveszteri koccintás sem maradhatott el, a különböző ízesítésű kölyökpezsgők közül mindenki megtalálta a neki megfelelőt, s közben elmajszolhatott egy kis linzer karikát, mézes-krémest vagy a nagy kedvencet, a minyont. Köszönjük Ica néninek a Randevú Cukrászdából, hogy finom süteményeivel támogatta rendezvényünket.
Mindenkinek békés, boldog és sikeres új esztendőt kívánunk!

Bukó Borbála