40 éve a gyermekekért: József Attila Általános Iskola


Hagyományai szerint Művelődési Központunkban tartotta farsanggal összekötött szalagavatóját a József Attila Általános Iskola február 17-én.

Egyszerre, hiszen nincsenek sokan: tanulásban, beilleszkedésben hátrányos helyzetben lévő, akadályoztatott gyermekekről van szó, több odafigyelést, több türelmet, egyéni gondoskodást igényelnek, de közben ugyanolyanok is, mint bárki más. Küzdenek a maguk szintjén, örülnek a sikernek, bánkódnak a kudarcokon. Az érzés ugyanaz: ugyanolyan boldogság a végzős szalagot megkapni, az igazgatóval kezet fogni, a szülőkkel keringőzni, a farsangkor palotást táncolni, beöltözni, bohóckodni. Mert nem jobbak, nem rosszabbak ők, csak nem átlagosak.

Ezekért a nehéz helyzetben lévő, a felnőtt életben kevésbé jó kilátásokkal rendelkező gyermekekért jött létre a József Attila Általános Iskola Bicskén, immár 40 éve. 40 év nehéz, megterhelő, értékes pedagógiai munkája biztosítja azt, hogy a köztünk, velünk élő hátrányos helyzetű gyermekek és szüleik nem maradnak magukra a problémáikkal, tudnak kihez fordulni problémáikkal és minden lehetőséget megkapnak ahhoz, hogy fejlődhessenek, felnőttként is reális esélyük legyen a beilleszkedésre, ne sodródjanak perifériára a munka világában.

Az intézmény pedagógusai, jelenlegi és egykori tanulói gyűltek össze február 27-én szintén a Művelődési Központban, hogy Bokros Ilona igazgató vezetésével megünnepeljék az elmúlt 40 évet. Kis, összetartó, szeretetteljes közösséget alkotnak ők, mi pedig, Bicske város lakói büszkék lehetünk rá, hogy ilyen hosszú ideje létezik városukban a József Attila Általános és Szakiskola, amely a hátrányos helyzetűekért jött létre és töretlenül dolgozik értük jelenleg és a jövőben is.

További sok sikert kívánunk a pedagógusok és a tanulók munkájához egyaránt!

Farkas Bernadett